Mikel Hansen ©Reuters
Mikel Hansen ©Reuters

HANSEN - KLASSEN: Turbo rukomet u polufinalu i 12 golova najboljeg strelca svih vremena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 15:35

Danska u sjajnom meču savladala Španiju i zakazala finale sa Francuskom - 27:23

Svedoci smo neverovatne dominantne ere jednog rukometnog heroja - Mikela Hansena! Verovatno najbolji strelac u istoriji ovog sjajnog sporta i jednog od najboljih igrača svih vremena, demonstrirao je silu u polufinalnom derbiju Olimpijskih igara i bukvalno sam odveo Dansku u borbu za zlato. Postigao je 12 golova i u mat poziciju stavio velikog protivnika - 27:23 (14:10).

Svi rukometni autoriteti nemaju dilemu da Danskoj ne može da izmakne najsjajnije odličje u okršaju sa Francuskom, ali je neophodno da selekcija Nikolaja Jakobsena bude na nivou dasadašnjih igara na turniru.

Izabrane vesti

Okršaj između Danske i Španije potpuno je opravdano nazvan finalom pre finala. Dve selekcije koje su takozvani "brzi centar" dovele do savršenstva, koje po ritmu igraju daleko ispred konkurencije, odigrale su izvrstan meč, u kojem je na kraju ipak preovladao kvalitet najjače selekcije na planeti. Hansenu su na kraju u pomoć pristigli Mads Mensa i golman Niklas Landin, koji su bili sjajni u poslednjih nekoliko minuta utakmice, pa je Hansenu ostalo samo da dokusuri protivnika.

Španci su na sličan način pali kao u polufinalu Svetskog prvnstva u Egiptu (35:33), kada su konstantno bili u zaostatku od dva-tri gola, pa na kraju nisu imali snage za potpuni preokret. Hansen je i tada postigao 12 golova. Da je bio nezaustavljiv pokazuje i činjenica da je imao 16 udaraca ka golu protivnika.

Španci su često bili vrlo neprijatan protivnik, bez obzira na to što je Danska već u prvom poluvremenu imala četiri gola prednosti. Uporna Crvena furija je u nastavku u više navrata stizala do dva gola zaostatka, a sedam minuta i na samo minus jedan, kada je mrežu pogodio Gomez Abeljo. Već u sledećem napadu Aleks Dujšebajev imao je priliku za izjednačenje, ali je njegov udarac sa devet metara odbranio Landin. Minus od jednog gola bio je na snazi i pet minuta pre kraja, kada je Sančez Migaljon sa centra pogodio prazan gol, ali je onda dva gola zaredom postigao Mensa, za ogromnih 25:22, dva i po minuta pre kraja utakmice.

Poslednji trzaj Furija je napravila golom Sarimijenta minut i po pre kraja meča, ali je Hansen sa dva vezana pogotka okončao posao. Kod Danske je pet golova dao Gidsel, a Mensa jedan manje. Dujšebajev je dao pet, koliko i Figueras, a jedan manje Gomez Abeljo.

Veliko finale zakazano je za subotu od 14 časova po našem vremenu, a okršaj za treće mesto između Egipta i Španije za 10.00.


tagovi

Mikel Hansentokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara